Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Dal Pinoccio

SYNTYMÄPÄIVÄ 24.10.2009 * KOULUTUSTASO HeC, re 40cm
SUKUPUOLI Ruuna PAINOTUS Yleispainotus
SÄKÄ 146cm KASVATTAJA Isadora Dal evm
ROTU Risteytysponi YLLÄPITÄJÄ Jennie Turunen
(omistaa Rosanna VRL-13268)
VÄRI Kärpäskimo VH-TUNNUS  

* Ikääntyy reaalisti

Luonne

"Etsiessäni Jennielle ponia, oli tarkoituksena löytää hieman iäkkäämpi, jo kokenut opetusmestari. Niin kuitenkin kävi, että mukaan lähti ratsastuskoulussa asunut nuori tuntiponi, joka ei soveltunut useille ratsastajille, vaan oli alkanut protestoimaan pomppimalla pystyyn. Tästäpä oiva ensi ylläpitoponi 16vuotiaalle tytölle.."

Pinoccio on kaikista huonoista kuvailuista huolimatta kiltti poni, joka vaatii sitä omaa ihmistä, johon luottaa ja turvautua. Arka, ja säikky uusissa paikoissa sekä uusien ihmisten kanssa.
Tarhassa Pinoccio koettaa olla se pomo, mutta heti jos toinen sanoo ruunalle hieman vastaan, tajuaa se kyllä alentua ja olla omassa arvossaan. Uusia hevosia ruuna ei stressaa niin paljoa, mutta harvaa pitää suurena ystävänään.

Sisälle haettaessa ruuna on hieman kärttyisä, ja saattaa juosta hakiaa tovinkin karkuun. Kauran tai muiden herkkujen kanssa Pinoccio kävelee kuitenkin vastaan, mutta ei kovinkaan iloisella ilmeellä.
Hoitaessa poni kannattaa pitää vapaana, sillä omistaa pienen vetopaniikin. Huonona puolena vetopaniikista on se, että ruuna pyörii kuin viimeistä päivää karsinassa. Ei Pinoccio päälle tule, mutta pyörii nyt pyörimisen ilosta. Kaviot nousevat hyvin, eikä muidenkaan varusteiden kanssa ole ongelmia. 

Ratsastettaessa ruuna ei siedä kovia otteita, vaan vaatii rauhallista ja kevyttä ratsastusta. Saattaa pelätä mitä typerimpiä syitä, kuten kentän tai maneesin laidalla olevaa raippaa. Yleensä protestoi vain stoppailemalla ja peruuttelemalla, mutta osaa myös hyppiä pystyyn.
Yrittää kuitenkin paljon, ja nauttii selkeästi että pääsee liikkumaan. Innokas oppimaan uutta, esteillä ei tosin ole varma mihin pitäisi jalat laittaa.

 

Sukutaulu

i. Dalino
rist / 150cm / kimo
evm
ii. Das Camero
nf / 147cm / ruunikko
evm
ie. Dina de Luna
eest / 155cm / kimo
evm
e. Exmerada
rist / 145cm / kärpäskimo
evm
ei. Pinoccio Exer
ox / 155cm / kärpäskimo
evm
ee. Radina
welsh B / 134cm / rautias
evm
 

Jälkeläiset

00.00.0000 rotu-t/o (i/e. ) om. VRL-
 

 

Päiväkirja

text

text

text

text

text

text

text

text

 

Kilpailut

00.00.0000 - ERJ - kutsu - 40cm - 00/00 
00.00.0000 - ERJ - kutsu - 40cm - 00/00  
                     00.00.0000 - KRJ - kutsu - HeC - 00/00 
00.00.0000 - KRJ - kutsu - HeC - 00/00

 

virtuaalihevonen

Kwon on virtuaalitalli

CSS-koodi © Elison
Tausta © The Inspiration Gallery
Kuvat ja tekstit ovat Rosannan (VRL-13268) tekemiä, ellei toisin mainita, joten niiden kopioiminen on ehdottomasti kielletty!

©2020 Kwon - suntuubi.com